• Voornaam:   
  • Familienaam:   

Genealogie familie Huijbrechts, Huijbregts of Huybregts

afkomstig uit Arendonk België en Reusel

Alle Media


Stamboom:  

Treffers 2,751 t/m 2,800 van 2,892     » Zie Galerij

    «Vorige «1 ... 52 53 54 55 56 57 58 Volgende»

 #   Klikplaatje   Beschrijving   Verbonden met 
2751
Tenminste één, nog levende, persoon is verbonden aan dit item - detailgegevens worden niet weergegeven.
 
2752
Tilburg
Tilburg
Tilburg is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Tilburg. De gemeente had op 1 januari 2018 215.579 inwoners. Het is in inwonertal de zesde stad van Nederland.
Geschiedenis
Tilburg in 1865
Prehistorische sporen van bewoning in het tegenwoordige Tilburg zijn gevonden bij industrieterrein Kraaiven en dateren van 9000 jaar voor Christus. De huidige wetenschap gaat ervan uit dat dat rondtrekkende jager-verzamelaars waren van de Tjongercultuur.
De naam Tilburg komt voor het eerst voor in het Liber Aureus uit 1191. Daarin werd een document uit 709 overgeschreven dat opgemaakt zou zijn in Tilburg. Het huidige Tilburg stond toen bekend als West-Tilburg, terwijl Oost-Tilburg overvleugeld werd door het in 1212 er vlak naast gestichte Oisterwijk. De gehele heerlijkheid, die nog meer plaatsen omvatte, staat wel bekend als Groot-Tilburg. In 1387 werd Tilburg van Oisterwijk gescheiden en ging, samen met Goirle, de heerlijkheid Tilburg en Goirle vormen. Deze maakte deel uit van het Kwartier van Oisterwijk van de Meierij van 's-Hertogenbosch.
In de 15e eeuw liet Jan van Haestrecht, een van de heren van Tilburg, het Kasteel van Tilburg bouwen, dat in 1858 moest wijken voor een fabriek. Het is nog steeds terug te vinden in het wapen en het logo van de stad. De bestuurlijke eenheid Tilburg is ontstaan uit een aantal buurtschappen, zogenaamde herdgangen, die met elkaar in verbinding stonden. De oude dorpskernen zijn nog steeds terug te vinden in de namen van verschillende oude wijken.
Op basis van de al aanwezige schapenteelt groeide Tilburg omstreeks 1600 uit tot de belangrijkste wolstad van Brabant en overvleugelde het midden 18e eeuw de bijna compleet weggevallen Hollandse textielindustrie. Op 18 april 1809 verkreeg Tilburg van Lodewijk Napoleon Bonaparte, toenmalig vorst van het Koninkrijk Holland, stadsrechten. Dit geschiedde tijdens een inspectiereis die de koning van 13 april tot 17 mei 1809 in de departementen Brabant en Zeeland maakte. Tijdens deze reis kwamen tal van problemen van Tilburg en Brabant aan de orde. Voorbeelden zijn de infrastructuur, gezondheidszorg, teruggave van de kerken en de weekmarkten. De stad telde toen 9000 inwoners.
In de jaren daarna kwamen belangrijke verbindingswegen tot stand, zoals de steenweg van Breda via Tilburg naar 's-Hertogenbosch in 1826 en de spoorlijn naar Breda in 1863. Het Wilhelminakanaal, dat Tilburg een haven bezorgde, kwam in 1916 in gebruik maar werd pas in 1923 voltooid. De Piushaven werd in 1921 gegraven.
Koning Willem II verbleef graag in Tilburg. Over de plaats merkte hij eens op: "Hier adem ik vrij en voel ik mij gelukkig" (ook wel geciteerd als "Hier adem ik frank en vrij"). In zijn opdracht werd in 1847 een paleis gebouwd dat diende tot buitenverblijf. Het ligt tegenwoordig in het centrum van de stad. De koning heeft er echter zelf nooit in kunnen verblijven omdat hij stierf voor het voltooid was. Hij is er, na zijn dood, wel in opgebaard. Het paleis werd door de koninklijke familie overgedragen aan de gemeente, op voorwaarde dat er een Hogere Burger School (HBS) in gevestigd zou worden. Deze "Rijks HBS Koning Willem II" bestaat nog steeds als Koning Willem II College, echter in een ander gebouw. De bekendste leerling van deze HBS is Vincent van Gogh, die de school bezocht in de periode 1866-1868. Het paleis maakt tegenwoordig deel uit van het gemeentehuis en is bekend onder de naam: Paleis-Raadhuis.
De stad is eind 19e eeuw groot geworden door de textielindustrie die zich vestigde tussen de herdgangen in. In 1871 telde de stad maar liefst 125 wollenstoffenfabrieken. Tilburg werd dan ook de wolstad genoemd. Eind 19e eeuw werden er ook tal van herenhuizen gebouwd die ook tegenwoordig nog in de stad te vinden zijn. Aldus ontstond geleidelijk aan een stadsstructuur met winkels en arbeiderswoningen.
De ontwikkeling tot stad bracht de noodzaak tot een algemeen uitbreidingsplan met zich mee, dat in 1917 was opgesteld door de stedenbouwkundige Johan Rückert. Hierbij werd ingespeeld op de toekomstige demografische ontwikkeling van de stad en de knelpunten in de verkeersstructuur, waaronder de spoorlijn die de groeiende stad in tweeën deelde. In 1940 telde de stad reeds 93.000 inwoners.
Ook voor Tilburg vormde de Tweede Wereldoorlog de grootste ramp die de geschiedenis ooit over de stad gebracht had. De brug over het Wilhelminakanaal werd opgeblazen door het Nederlandse leger. Al in de meidagen van 1940 werd Tilburg doelwit van Duitse bombardementen, waardoor 14 doden vielen. Daarna volgden nog incidentele bombardementen. Uit Tilburg sneuvelden 18 Nederlandse militairen bij de verdediging tegen de Duitse aanval[3]. Voor meer details over deze periode, zie De geschiedenis van Tilburg in de Tweede Wereldoorlog.
Na de Tweede Wereldoorlog gingen de ontwikkelingen verder. De plannen voor de oost-westboulevard ten zuiden van de spoorlijn, in 1947 voor het eerst geformuleerd, werden in 1953 verder uitgewerkt en in 1958 gerealiseerd. In 1960 telde de stad al 139.000 inwoners.
Gedurende de jaren 60 van de 20e eeuw verdween de textielindustrie. Dit verlies werd gecompenseerd door de vestiging van moderne nijverheid op bedrijventerreinen aan de rand van de stad. Vanaf 1975 werd de binnenstad aangepakt. Dit gebeurde vaak op rigoureuze wijze, waarbij de doorstroming van het verkeer de meeste aandacht kreeg. Veel historisch erfgoed werd gesloopt en de zogeheten Cityring om de binnenstad werd aangelegd. Ook het Koningsplein werd aangelegd, op de plaats van de vroegere wijk Koningswei. Door dit alles kreeg de toenmalige burgemeester Cees Becht, verantwoordelijk voor deze plannen, de bijnaam: Cees de Sloper. Vanaf de jaren 80 van de 20e eeuw vond verdere inbreiding plaats, waarbij meer respect voor het nog aanwezige erfgoed werd getoond.
In Tilburg is vanaf 1993 een duidelijk hoogbouwbeleid ontwikkeld. Daaruit zijn drie hoge gebouwen voortgekomen die naar Nederlandse begrippen als wolkenkrabbers kunnen worden beschouwd, te weten het hoofdkantoor van Interpolis, de Westpoint-woontoren en de StadsHeer. Westpoint is 143,1 meter hoog en was daarmee korte tijd de hoogste woontoren van Nederland, een titel die later werd overgenomen door het Rotterdamse Montevideo. De StadsHeer, Tilburg's tweede woontoren, is 101 meter hoog. Deze woontoren maakt deel uit van het project 'Het Haestrechtkwartier'. Dit betreft een gebied gelegen in de stationszone, direct ten westen van het Centraal Station, bestaande uit vier kantoren, een parkeergarage en een woontoren. De StadsHeer heeft, vanwege zijn bekritiseerde uiterlijk met grote, aan het gebouw vastgeplakte, kubusvormige balkons, de bijnaam 'De Vogelkooikes' gekregen.
Bron: Wikipedia
 
2753
Tilburg
Tilburg
regionaalarchieftilburg
 
2754
Tilburgs vrouwenleven: Baker Elisabeth Potters (1896-1986)
Tilburgs vrouwenleven: Baker Elisabeth Potters (1896-1986)
 
2755
Titus Hendriks Brandsma
Titus Hendriks Brandsma
 
2756
Tjitje Annes Postma
Tjitje Annes Postma
 
2757
Toestemming huwelijk Huijbregts Bosmans
Toestemming huwelijk Huijbregts Bosmans
 
2758
Toon van Tilborg geboren te Tilburg op 9 mei 1908
Toon van Tilborg geboren te Tilburg op 9 mei 1908
 
2759
Trees Huijbregts
Trees Huijbregts
 
2760
Trouw foto Julianus Martinus Verpoorten- Maria Gertrud Hüsken
Trouw foto Julianus Martinus Verpoorten- Maria Gertrud Hüsken
 
2761
Trouwboekje Huijbregts Mutsaerts
Trouwboekje Huijbregts Mutsaerts
 
2762
Tenminste één, nog levende, persoon is verbonden aan dit item - detailgegevens worden niet weergegeven.
 
2763
Tenminste één, nog levende, persoon is verbonden aan dit item - detailgegevens worden niet weergegeven.
 
2764
Trouwfoto van Wilhelmus Cornelis (Wim) Huijbregts en Johanna (Annie) Weeterings. Huwelijk in Tilburg op 17-04-1944
Trouwfoto van Wilhelmus Cornelis (Wim) Huijbregts en Johanna (Annie) Weeterings. Huwelijk in Tilburg op 17-04-1944
 
2765
Truus Peskens
Truus Peskens
Truus Peskens
 
2766
Tuerlings, Josephina Maria Norberta
Tuerlings, Josephina Maria Norberta
Tuerlings, Josephina Maria Norberta
 
2767
Turnhout
Turnhout
Turnhout is een stad in het noorden van België gelegen in de provincie Antwerpen. Het is de hoofdplaats van het arrondissement Turnhout en het gelijknamige kies- en gerechtelijk kanton. De stad telt circa 43.000 inwoners (1 januari 2016). Turnhout afficheert zichzelf als de hoofdstad van de Kempen en als de "speelkaartenstad".
Toponymie
Het toponiem Turnhout bestaat uit twee woorddelen namelijk Turn- en hout.Turn- zou mogelijk afgeleid zijn van het Germaanse woord durnum, dat doorn betekent.Het achtervoegsel -hout komt van het Germaanse woord “hulta” en betekent bos.De naam betekent dan doornbos.
Een alternatieve verklaring, zoals verteld bij de rondleiding in het kasteel van de hertogen van Brabant in Turnhout, is dat Turn- afkomstig is van het oude woord voor toren. De naam zou dan betekenen toren in het bos, waaromheen dan de nederzetting zou zijn ontstaan.
Het toponiem duikt voor het eerst op als Turnolt in 1186 in een document van de Abdij van Tongerlo. De daarmee aangeduide plaats bevindt zich overigens in het huidige Oud-Turnhout.Een jaar later (1187) noemt een document uit de Archives nationales te Parijs de plek Turneholt. In 1212 duikt voor eerst de huidige naam van Turnhout op in een document uit diezelfde archieven.
Bron: Wikipedia
 
2768
Turnhout overleden Hilda Elisabeth Carolina Huijbregts
Turnhout overleden Hilda Elisabeth Carolina Huijbregts
 
2769
Uittreksel uit het register der akten van Belgverklaring en Inburgering
Uittreksel uit het register der akten van Belgverklaring en Inburgering
Uittreksel uit het register der akten van Belgverklaring en Inburgering van Maria Huberta Huijbregts
 
2770
Van Bergenplein
Van Bergenplein
Leur Van Bergenplein. Gezien vanuit het Oostkantje. Links het politiebureau, een pakhuis, een woonhuis en de smederij van Snelders.
Foto: C.Th. Lohmann Breda
 
2771
van Margaretha Maria Limpt 9 september 1927
van Margaretha Maria Limpt 9 september 1927
 
2772
van Theresia Gisbergen
van Theresia Gisbergen
van Theresia Gisbergen geboren 21 juli 1867
 
2773
Vechtpartij, Hendrik vd Cheelen gewond
Vechtpartij, Hendrik vd Cheelen gewond
 
2774
Verdrinking van Simon Dirkx
Verdrinking van Simon Dirkx
Op 5 december 1872 is Peter om 4 uur s middags getuige van de verdrinkingsdood van Simon Dirkx, zoon van Arnoldus Dirkx en Hendrica Vervest.
Bron overlijden: BS Reusel Deel 24 Jaar 1872 Akte 26
Bron verdrinkingsdood: Zanden, Thijs van der. Voorouders Piet Huijbregts
 
2775
Vergunning voor een benzinemotor
Vergunning voor een benzinemotor
Bron: AA Reusel SARE 1089
 
2776
Verhalen verteller in het bos.
Verhalen verteller in het bos.
W Huijbreghs (20e eeuw) - Verhalen verteller in het bos
Olieverf op doek - Gesigneerd - 1940

W Huijbreghs
schilder uit Breda
verhalenverteller in het bos
jaar 1940
Medium - olieverf
Materiaal -doek / oil on canvas
Maat - 60 x 80 cm
Gesigneerd rechts onder W Huijbreghs
herkomst kunsthandel theunissen
Lijst - oude lijst in de maat 77 x 97 cm
Staat - schilderij verkeerd in goede staat,
staat lijst ; goed , kleine randschade, wordt gratis meegeleverd
Painting good condition
 
2777
Verhuur woning Huijbregs Sol aan Bastiaen van Esch
Verhuur woning Huijbregs Sol aan Bastiaen van Esch
Maandag 21 augustus 1741
RA Bladel SARE 42 folio 281v-283
 
2778
Verkeersovertreding door Adrianus Huijbregts
Verkeersovertreding door Adrianus Huijbregts
Beklaagd ter zake: dat hij op 9 juni 1918 te Oirschot, als bestuurder van een rijwiel daarmede buiten zijn beroep, als vervoersmiddel heeft gereden over den openbaren provincialen kunstweg No: 16 St Oedenrode-Tilburg, zijnde een weg in het beheer en onderhoud bij de provincie Noor Brabant, zonder bij zich te hebben eenige voor dat gebruik geldige tot dat rijwiel betrekkelijke rijkaart voor het destijds loopende dienstjaar bedoeld bij de verordening tot heffing van weggeld in de provincie Noor Brabant.
Gehoord den Officier van Justitie in zijn requisitoir, strekkende dat het der Rechtbank behage de beklaagde schuldig te verklaren aan het bij daarvaarding ten laste gelegde en te veroordeelen tot eene geldboete van vijf gulden.
Met bepaling dat de boete bij gebreke van betaling binnen twee maanden na den dag, waarop het vonnis zal kunnen worden ten uitvoer gelegd, vervangen zal worden door eene hechtenis van vijf dagen.
 
2779
Verkeringstijd Johannes Cornelis Huijbregts en Martina Antonia Francisca Somers
Verkeringstijd Johannes Cornelis Huijbregts en Martina Antonia Francisca Somers
 
2780
Verloving Petrus Waltherus Huijbregts en Catharina Kemps
Verloving Petrus Waltherus Huijbregts en Catharina Kemps
 
2781
Vernoemingsregels
Vernoemingsregels
 
2782
Vertrek Bernardus Johannes Nobelen
Vertrek Bernardus Johannes Nobelen
Vertrek Bernardus Johannes Nobelen naar Wellington NewZealand met ss Waterman 25 aug 1953 uitgezwaaid door familieleden
 
2783
Vertrek BJ Nobelen Wellington New Zealand ss Waterman 25 aug 1953
Vertrek BJ Nobelen Wellington New Zealand ss Waterman 25 aug 1953
 
2784
Vertrek DAC Huijbrechts naar Soerabaja
Vertrek DAC Huijbrechts naar Soerabaja
Vertrek DAC Huijbrechts naar Soerabaja
 
2785
Tenminste één, nog levende, persoon is verbonden aan dit item - detailgegevens worden niet weergegeven.
 
2786
Verwantschap Wilhelmus Cornelis Huijbregts met Petronella Cornelia Huijbregts
Verwantschap Wilhelmus Cornelis Huijbregts met Petronella Cornelia Huijbregts
Verwantschap Wilhelmus Cornelis Huijbregts met Petronella Cornelia Huijbregts de moeder van zijn vrouw Annie Johanna Weeterings.
 
2787
Verzet Cornelis Huijbregts
Verzet Cornelis Huijbregts
Beklaagd van dat hij, onder de gemeente Loon op Zand, in den vroege morgen van den 8 september 1902, toen de alstoen in politie dienst surveilleerende onbezoldigdrijksveldwachter Theodorus Cuunders hem op heeterdaad betrapte op het jagen zonder akte of het jagen in gesloten jachttijd, en toen die ambtenaar hem deswege had vastgegrepen, om het feit tot klaarheid te brengen, of om hem ingevolge de bepalingen des jachtwet, als zijnde de beklaagde hem onbekend , voor den Burgemeester , hulp officier van Justitie in bovengenoemde gemeente te geleiden, zich met geweld tegen dien ambtenaar heeft verzet door opzettelijk gewelddadig tegen te rukken, dien ambtenaar met de vuist te duwen en op de teenen te trappen, met het doel zich uit de handen van dien ambtenaar, die door de handelwijze van beklaagde als boven vermeld in iedergeval is mishandeld, te bevrijden.
 
2788
Verzoek om hulp, Maria Fabrij vrouw J Verspaendonk
Verzoek om hulp, Maria Fabrij vrouw J Verspaendonk
Zaterdag 24 maart 1725
Bladel schepenbank SARE 40 folio 315b - 316
 
2789
Victor Franciscus Petrus van de Leijgraaf
Victor Franciscus Petrus van de Leijgraaf
Victor Franciscus Petrus van de Leijgraaf
 
2790
Vilanova Apolonia Wehl 23 sep 1921
Vilanova Apolonia Wehl 23 sep 1921
 
2791
Villanova Wehl_dochter van Lucie Helena Betsy Wehl
Villanova Wehl_dochter van Lucie Helena Betsy Wehl
 
2792
Vleeschhouwerij A.P. Huijbrechts Vlissingen
Vleeschhouwerij A.P. Huijbrechts Vlissingen
 
2793
Volt gloeilampen fabriek Tilburg.
Volt gloeilampen fabriek Tilburg.
Martinus Joannes Elisabeth Huijbregts 2e van links
 
2794
Voorgenomen huwelijk tussen Job Huijbrechts en Elisabeth Thijs Matthie
Voorgenomen huwelijk tussen Job Huijbrechts en Elisabeth Thijs Matthie
11 april 1706: Zijn voornemens een huwelijk aan te gaan Job Huijbrechs en Elisabeth Thijs ten overstaan van de getuigen Cornelis Everaerts en Joannes Maes.
 
2795
Voorgenomen huwelijk Wehl Sind 7 okt 1876 Paramaribo uit Surinaamsche Courant Gouvernements Advertentie blad Zaterdag 7 october 1876
Voorgenomen huwelijk Wehl Sind 7 okt 1876 Paramaribo uit Surinaamsche Courant Gouvernements Advertentie blad Zaterdag 7 october 1876
 
2796
Voornemen huwelijk Marcelis Marcelissen en Elisabeth Huijbreghts
Voornemen huwelijk Marcelis Marcelissen en Elisabeth Huijbreghts
4 januari 1693 Zijn van plan een huwelijk aan te gaan Marcelis Marcelissen en Elisabeth Huijbreghts voor pastoor en getuigen Joannis Marcelis en Johanna Wijnants
 
2797
Voorzijde bidprentje Johannes Huijbregts
Voorzijde bidprentje Johannes Huijbregts
 
2798
Voorzijde verschillende bidprentjes van Theresia Gisbergen
Voorzijde verschillende bidprentjes van Theresia Gisbergen
 
2799
Vruchtenstilleven met pauw en op de achterrond een landschap.
Vruchtenstilleven met pauw en op de achterrond een landschap.
Objectcategorie: schoorsteenstuk
Fysiek verband:onderdeel van een decoratieprogramma
Schoorsteenbetimmering in rococo-stijl met schoorsteenstuk
Anoniem, Schoorsteenbetimmering in rococo-stijl met schoorsteenstuk
Drager/materiaal:doek, olieverf
Vorm/maten:staande rechthoek met afgeronde bovenkant 174 x 115 cm
Signatuur/opschrift:gesigneerd en gedateerd rechtsonder: W Huijbreghs.1939
Huidige toeschrijving:W. Huijbreghs
Datering:1939 gedateerd (1939)
 
2800
Walterus Huijbrechts
Walterus Huijbrechts
Doop Walterus Huijbrechts 30 aug 1713
 

    «Vorige «1 ... 52 53 54 55 56 57 58 Volgende»


Contact

  • Contact
  • Uw naam
  • Alle informatie die u wilt toevoegen

Bericht Webmaster

Indien deze website te groot of te klein is in uw brouwser gebruikt u de Ctrl toets in combinatie met de + of - op uw toetsenbord